Latvijā uzņēmumu vadītāji saņem vidēji 130 latus stundā

foto: bbcont.ru
foto: bbcont.ru

Latvijā lielu starptautisku uzņēmumu vadītāju atalgojums stundā ir vidēji 130,79 lati jeb aptuveni 184 eiro, liecina Eiropas Darba devēju federācijas (Federation of European Employers, FedEE) veiktais pētījums par atalgojumu Eiropas valstīs.

Savukārt lielu uzņēmuma vadītāji Latvijā saņem vidēji 91,11 latus jeb aptuveni 129 eiro stundā.

Tikmēr mazu un vidēju uzņēmuma kompāniju rīkotājdirektora atalgojums Latvijā, saskaņā ar FedEE datiem, ir vidēji 44,21 lati stundā.
Tikmēr pakalpojumu sektorā strādājošie, kas pilda vienkāršākos darbus, vietējā kapitāla uzņēmumos Latvijā stundā saņem vidēji 1,29 latus, bet ārvalstu kapitāla uzņēmumā – vidēji 1,36 latus.

Salīdzinājumam Lietuvā liela, starptautiska uzņēmuma vadītājs vidēji saņem 277,47 litus jeb aptuveni 56 latus stundā, bet Igaunijā – vidēji 164 eiro jeb aptuveni 115 latus stundā.

Tikmēr vislabāk apmaksātie vadītāji Eiropā, nesakatoties uz valstīs valdošo krīzi, ir Itālijā un Spānijā. Spānijā uzņēmuma vadītājs saņem vidēji 788 eiro par katru nostrādāto stundu, bet Itālijā – vidēji 953 eiro par stundu. Salīdzinājumam Lielbritānijā vadītāja atalgojums var pieaugt līdz 592 eiro par stundu, apkopojusi FedEE.

Augstākā darba samaksa vidēji sarežģīta darba darītājiem ir Dānijā. Patlaban Eiropā ir deviņas valstis, kurās par tādu pašu darbu atalgojums nav pat 10% apmērā no Dānijas līmeņa – šāda situācija ir Moldovā (4% no atalgojuma Dānijā), Baltkrievijā (5%), Albānijā (5%), Ukrainā (6%), Bulgārijā (7%), Maķedonijā (7%), Serbijā (7%), Rumānijā (9%) un Krievijā (9%).


Написать комментарий