Tele2 meklēs taisnību Eiropas Komisijā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēc valdības lēmuma par uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 7,25 miljonu latu apmērā valstij daļēji piederošajam uzņēmumam Latvijas Mobilais telefons (LMT), mobilo sakaru operators Tele2 plāno vērsties Eiropas Komisijā (EK).

Kā laikrakstam Diena pastāstīja Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, tā neesot mobilo sakaru operatoru kļūda, bet gan valstiskas domāšanas un labas saimniekošanas prakses jautājums. «Valsts atbalsts deformē konkurenci mobilo sakaru nozarē kopumā, tādēļ vērsīsimies Eiropas Komisijā,» sacīja V. Vancovičs.

V. Vancovičs arī uzsvēra, ka sākotnējā iecere pašiem pretendēt uz UIN bijusi kļūdaina, uzņēmums sapratis, ka šāds nodokļa atbalsts nebūtu korekts pret citām nozarēm. «Valstij nodokļu maksājumi ir ļoti nepieciešami - sākot ar veselības aprūpi, demogrāfijas uzlabošanu un bezdarba līmeņa samazināšanu līdz beidzot ar jaunu ceļu būvniecību,»Dienai izklāsta Tele2 vadītājs.

Savukārt LMT prezidents Juris Binde konkurentu rīcību uztver bez emocijām: «Lai viņi vēršas, kur grib. Atbilstošie Ministru kabineta (MK) noteikumi tika pieņemti, lai stimulētu tautsaimniecības attīstību. UIN atlaide iepriekš tika piešķirta Latvijas finierim, arī Dobeles dzirnavniekam. Ja kāds saka, tas kropļo konkurenci, tad var teikt, ka Dobeles dzirnavnieks taču nav vienīgais savas nozares produkcijas ražotājs, arī Staburadze un Laimanav vienīgie saldumu ražotāji, bet šādu atlaidi šie uzņēmumi ir saņēmuši.»

Ministru kabinets 22.maijā vienojās piešķirt UIN LMT investīciju projekta Nākamās paaudzes mobilo sakaru tīkla attīstība Latvijas mazāk blīvi apdzīvotajās teritorijās īstenošanai, kas ir 4G tīkla izvēršana.


Написать комментарий