'BMW' svin 'M3 CSL' desmit gadu jubileju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "BMW" svin 10 gadu jubileju "M3" īpaši sportiskajai modifikācijai "CSL". Aptuveni 50 šīs markas īpašnieku no dažādām Eiropas valstīm ieradās Minhenē bāzētajā autoražotāja centrā "BMW Welt", lai atzīmētu šo notikumu.

"BMW M3 CSL" (E46 – rūpnīcas indekss) tika prezentēts 2003. gadā. "CSL" modifikācija sver 1385 kilogramu, kas ir par 110 kg mazāk nekā standarta "M3". Automobiļa svars tika samazināts, atsakoties no gaisa kondicionēšanas un audio sistēmas un priekšējo sēdekļu elektriskās vadības. Savukārt spēkrata jumts, buferi un citi virsbūves elementi izgatavoti no kompozītmateriāliem.

"BMW M3 CSL" modifikācijas spēkratam bija ne tikai samazināts svars, bet arī palielināta jauda. 3,2 litru sešcilindru atmosfēriskā benzīna motora jauda tika palielināta no standarta 343 zirgspēkiem līdz 360 ZS. Tas ļāva automobilim līdz 100 km/h paātrināties 4,9 sekundēs (par 0,3 s ātrāk nekā "M3"). Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski tika ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Kopumā tika izgatavoti 1383 šīs modifikācijas eksemplāri, kuri tika izpārdoti pāris mēnešu laikā. "BMW M3 CSL" tiek uzskatīts par vienu no visveiksmīgākajiem "M3" saimes pārstāvjiem markas vēsturē.


Темы: , , , ,
Написать комментарий