Plāno atsākt ražošanu «Liepājas metalurgā"

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Liepājas metalurģijas uzņēmums "Liepājas metalurgs" (LM) jūlijā plāno atsākt ražošanu, kas apturēta kopš maija vidus, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Kā stāstījis uzņēmuma akcionārs Sergejs Zaharins, šāds lēmums pieņemts trešdien LM akcionāru tikšanās laikā ar uzņēmuma kreditoriem, kreditoru kluba pieaicināto konsultantu "Prudentia", uzņēmuma galveno ekonomisti Benitu Imbovicu, kā arī potenciālo LM investoru - Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompāniju "Daļpolimetall".

LM akcionārs norādīja, ka pagaidām tas ir galvenais lēmums, kas pieņemts attiecībā uz LM tālāko darbību. Savukārt uzņēmuma padomes sēdi, kurā plānots lemt par valdes sastāvu, iecerēts rīkot jūlija beigās.

Zaharins nevēlējās komentēt, vai pašreizējā uzņēmuma valde būtu jāmaina.

Jau ziņots, ka ir divi potenciālie uzņēmuma investori - Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompānija " Daļpolimetall", ar kuru sarunas ved LM akcionārs Zaharjins, un Krievijas koncerns "Rosenergomaš" , kuru uzrunājis akcionārs Kirovs Lipmans.

Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt.Liepājas tiesa ir ierosinājusi LM tiesiskās aizsardzības procesa lietu.
Valdība un LM kreditoru klubs akcionāriem pārmetuši bezdarbību un nevēlēšanos glābt uzņēmumu. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pieļāva iespēju, ka kreditoru klubs varētu vērsties pret LM akcionāriem par kompānijai nodarītajiem zaudējumiem.


Написать комментарий