Uz valsts un reģionālajiem ceļiem sāk virsmas apstrādes darbus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Paralēli autoceļu rekonstrukcijai, daudzviet uz valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem uzsākta asfaltēto klājumu atjaunošana ar virsmas apstrādes metodi, kas ar salīdzinoši nelieliem izdevumiem ļauj ievērojami uzlabot ceļu kalpotspēju.

Tehnoloģija paredz esošā ceļu klājuma bojājumu labošanu un vienlaidus plānas izturīgas sīkšķembu kārtas izveidi remontposmā, kas piesaistīta pamatnei ar bitumena emulsiju, informē „Latvijas valsts ceļi”.

Šogad virsmas apstrādes darbi plānoti 36 objektos visā valsts teritorijā apmēram 190 kilometru kopgarumā.

Virsmas apstrāde parasti tiek veikta īstermiņa (dažas dienas) projektu ietvaros, darbus veicot vienā ceļa joslā. Darbu laikā satiksme tiek regulēta pa brīvo joslu ar ceļa zīmju, luksoforu vai satiksmes regulētāju palīdzību.

Satiksmei pa jaunizveidoto klājumu nosaka ātruma ierobežojumu uz aptuveni 5 dienām, atkarīgi no faktiskās situācijas, lai uz ceļa virsmas esošās nesaistītas šķembas nebojātu transportlīdzekļus.

„Latvijas valsts ceļi” aicina autovadītājus ņemt vērā noteiktos satiksmes ierobežojumus, ievērot maksimālā atļautā braukšanas ātruma limitu, ieturēt lielāku distanci un izvairīties no straujas manevrēšanas jaunizveidotās virsmas apstrādes posmos.


Написать комментарий