Akreditēti vēl 28 augstskolu studiju virzieni

foto: lusp.lv
foto: lusp.lv

Šodien notikušajā Studiju akreditācijas komisijas sēdē tika akreditēti vēl 28 studiju virzieni, līdz ar to kopumā ir akreditēti 158 studiju virzieni, informē Izglītības un zinātnes ministrijā.

Uz diviem gadiem tika akreditēts Liepājas Universitātes studiju virziens "Vides aizsardzība". Visi pārējie studiju virzieni tika kreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem.

Šodien tika akreditēti Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studiju virzieni "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", "Tulkošana", "Arhitektūra un būvniecība", Liepājas Universitātes studiju virzieni "Valodu un kultūras studijas", "Informācijas tehnoloģijas", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība".

Tāpat arī akreditēts Jēkabpils Agrobiznesa koledžas īstenotais studiju virziens "Ekonomika", Latvijas Universitātes - "Izglītība" un "Socioloģija", Baltijas Starptautiskās akadēmijas - "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", Biznesa vadības koledžas - "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība".

Komisija šodien akreditēja arī Kristīgās vadības koledžas studiju virzienu "Sociālā labklājība", Lutera akadēmijas - "Mākslas" un "Reliģija un teoloģija", Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas - "Militārā aizsardzība", Latvijas Universitātes Paula Stradiņa medicīnas koledžas - "Veselības aprūpe" un "Sociālā labklājība", Rīgas Juridiskās augstskolas - "Tiesību zinātnes" un Rīgas Teoloģijas institūta - "Reliģija un teoloģija".

Tikmēr Transporta un sakaru institūtā akreditēti studiju virzieni "Transporta pakalpojumi", "Ekonomika", "Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības" un "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldīšana".
Savukārt Ekonomikas un kultūras augstskolā akreditēti studiju virzieni "Ekonomika", "Māksla", "Tulkošana" un "Vadība, administrēšana, un nekustamo īpašumu pārvaldība".

Lēmuma pieņemšana par augstskolas EIHSEBA studiju virzienu "Viesnīcu serviss" šodien tika atlikta, un komisija lēma piesaistīt papildus trīs ekspertus un vismaz vienu novērotāju. Tika atlikta arī lēmuma pieņemšana par Latvijas Lauksaimniecības universitātes studiju virzienu "Vides aizsardzība" un Sociālo tehnoloģiju augstskolas studiju virzieniem "Tulkošana", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība" un "Tiesību zinātnes".

Jau vēstīts, ka pavisam akreditācijas lēmumi ir jāpieņem par 258 studiju virzienu pieteikumiem, no kuriem 115 ir tādi studiju virzieni, kam atbilst programmas, kuras Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" vērtētas kā kvalitatīvas, un šo studiju virzienu pieteikumus Studiju akreditācijas komisija izskatīs paātrinātā kārtībā.

Studiju virzienu akreditācija prioritāri tiek nodrošināta tajos studiju virzienos, kuros iekļautas licencētās, bet neakreditētās studiju programmas. Saskaņā ar 9.maijā Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Augstskolu likumā visu studiju virzienu akreditācija jāpabeidz līdz 30.jūnijam.


Написать комментарий