Mediķi sniegs bezmaksas konsultācijas cilvēkiem ar spēcīgām galvassāpēm

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Šovasar visos Latvijas reģionos profesionāli neirologi sniegs bezmaksas konsultācijas cilvēkiem, kuri regulāri cieš no spēcīgām galvassāpēm, informē Latvijas Galvassāpju biedrība.

Veicot iedzīvotāju aptauju, biedrība secinājusi, ka 5% Latvijas iedzīvotāju regulāri cieš no spēcīgām galvassāpēm. Latvijas Sāpju izpētes biedrības vadītāja Ināra Logina šādu statistiku dēvē par kritisku, jo citās valstīs regulāras un spēcīgas galvassāpes skar vien 2% iedzīvotāju.

"Mēs kā nozares pārstāvji nevaram palikt vienaldzīgi pret situāciju, kāda šobrīd ir Latvijā. Mums rūp to pacientu veselība, kuri cieš no regulārām galvassāpēm, īpaši, ja pie ārsta nav iespēja aiziet uz vizīti ekonomisku apsvērumu dēļ. Tādēļ mēs, vairāki vadošie speciālisti, esam apvienojušies, lai palīdzētu tiem, kuriem tas ir nepieciešams. Visu vasaru ikvienam cilvēkam, kuram ir aizdomas par migrēnu, šī būs lieliska iespēja pārbaudīties un noskaidrot, kas ir galvassāpju iemesls, un sākt to ārstēt, jo, ja tiešām ir aizdomas par šo slimību, ir jārīkojas nekavējoties," uzsver Latvijas Galvassāpju biedrības vadītāja Daina Jēgere.

Šobrīd akcijā ir iesaistīti seši Latvijas neirologi, tomēr, palielinoties iedzīvotāju atsaucībai, arī iesaistīto ārstu skaits varētu tikt palielināts.
Bezmaksas konsultācijām var pieteikties, zvanot pa tālruni 26575884 katru dienu no pl.13:00 līdz 16:00.


Написать комментарий