45% iedzīvotāju uzskata, ka Reformu partijai ir jālikvidējas

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Publiskajā telpā izskan viedokļi par Reformu partijas iespējamo pievienošanos Vienotībai. Jautāti par Reformu partijas nākotni, desmitā daļa (12%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Reformu partijai jāpievienojas Vienotībai.

Salīdzinoši biežāk tā domā latvieši, ģimenē galvenokārt latviski runājošie, skolnieki un studenti, ar personīgajiem mēneša ienākumiem virs 300 latiem apmērā. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, jūnijā veiktais pētījums.

Savukārt 45% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju pauž viedokli, ka Reformu partijai ir jālikvidējas. Piektā daļa (19%) iedzīvotāju uzskata, ka Reformu partijai jāturpina darbs kā atsevišķam politiskajam spēkam.

23% aptaujātajiem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā, un salīdzinoši biežāk grūtības paust viedokli ir Latgales iedzīvotājiem.

Par aptauju

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2013.gada 4. līdz 6. jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.
TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.


Написать комментарий