Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklās izstādi „Dzimtas relikvijas”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušā gada maijā Daugavpils Poļu kultūras centrā bija apskatāma mūsu pilsētas arhitektes Vandas Baulinas izstāde „Manas mammas rokdarbi”.

Tajā varēja aplūkot viņas mātes Annas Undrovenas izšūtas salvetes, spilvenus, apsegus, kā arī vecas fotogrāfijas un pat ar 1932.gadu datētus pierakstus poļu literatūrā.

Piektdien, 14.jūnijā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklās izstādi „Dzimtas relikvijas” no Vandas Baulinas privātkolekcijas.

Pēc ekspozīcijas autores vārdiem, šī izstāde būs daudz plašāka un piedāvās ne tikai mammas rokdarbus, kurus saglabāja viņas bērni, bet arī ģimenei nozīmīgus priekšmetus, kuriem ir sava vēsture.

Vanda Baulina ir jaunākā no Annas Undrovenas pieciem bērniem. Anna 1914.gadā piedzima Dinaburgā un ieguva izglītību vietējā Poļu ģimnāzijā. Savu dzīvi viņa veltīja ģimenei – audzināja bērnus un darīja visu, lai jaunākā meita iegūtu augstāko izglītību.
Ekspozīcijas autore ir pārliecināta, ka lietas saglabā to veidotāju roku siltumu un mīlestību un dot iespēju lepoties ar savas ģimenes un dzimtas vēsturi.

Izstāde tiks atklāta 14.jūnijā plkst.16:00.



Написать комментарий