Medūza izjauc sportistes peldējumu no Kubas uz ASV

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Medūzas dzēliens izjaucis austrāliešu izturības peldētājas Kloes Makkardelas mēģinājumu kļūt par pirmo cilvēku, kas aizpeldējis no Kubas uz ASV bez pret haizivīm aizsargājošā būra, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

"Novājinošā" dzēliena dēļ 28 gadus vecā sportiste pēc 11 stundām bija spiesta pārtraukt 166 kilometrus garo peldējumu, paziņoja peldētājas atbalsta komanda. Sportistei būs nepieciešamas 24 stundas, lai atgūtos no smagās traumas, piebilst pārstāvji.

Makkardela, kura iepriekš gaidāmo peldējumu sauca par "grūtāko mūsdienu pasaulē", līdz ASV plānoja aizpeldēt aptuveni 60 stundās.

Peldētāja distanci sāka trešdien no Havanas 10 rītā pēc vietējā laika, peldējuma galamērķis bija Florida. Līdz vēlai pēcpusdienai sportiste treneru un mediķu pavadībā bija pieveikusi 19 kilometrus.

Gandrīz pirms gada medūzas dzēlienu dēļ no sava ceturtā mēģinājuma nopeldēt šo distanci atteicās amerikāņu peldētāja Diana Niada. 62 gadus veco sievieti izvilka no ūdens, kad viņu vairākas reizes sejā sadzēla medūzas un nomocīja spēcīgās straumes un viļņi, atgādina BBC.


Написать комментарий