Noskaidrots, kā odi izvēlas 'garšīgākos' cilvēkus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Zinātnieki noskaidrojuši mehānismu, kā odi izvēles sev "labākos upurus", vēstī izdevums "TLT News.ru".

Vasara - tas ir jauki, taču šis laiks daudziem kļūst grūti panesams, jo ​​tas ir arī dažādu lidojošu, rāpojošu un lienošu radījumu aktivitātes laiks. Īpaši neciešami radījumi ir odi. Tomēr, kā izrādās, odi nekož pilnīgi visiem. Zinātnieki ir atklājuši, kas ir izšķirošais odu pusdienu izvēlē.

Zinātnieki no ASV Slimību kontroles dienesta veica pētījumu un konstatēja, ka tikai 10 - 20 procenti cilvēku odu acīs ir varen pievilcīgi. Tajā pašā laikā zinātnieki atspēkojusi dažādus mītus par šo tēmu, piemēram, ka kodēji  dod priekšroku "uzbrukt blondīnēm".

Faktiski atklājies, ka odu gastronomiskās vēlmes galīgi nav saistītas ar cilvēka parfīma aromātu, matu krāsu vai glikozes līmeni asinīs. Odi dod priekšroku liela mēroga mērķiem. Miesās kuplāki cilvēki izdala lielāku daudzumu oglekļa dioksīda, kas tad arī piesaista odus. Šī iemesla dēļ pieaugušie cieš no kodumiem biežāk nekā bērni.

Bez tam, odiem īpaši kārojas iekosties arī, piemēram, sportistu miesās. Sportošanas laikā un pēc tās fiziski aktīvo cilvēku ķermenis izdala pienskābi, kas arī īpaši piesaista kukaiņus. Turklāt pēc treniņa cilvēks elš un pūš un tādējādi izdala vēl vairāk oglekļa dioksīda, un tāpēc odiem kļūst vēl interesantāks.

Vēl viena no iecienītākajām odu maltītēm ir holesterīns. Cilvēkiem ar paātrinātu vielmaiņu organismā, holesterīns kā blakusprodukts drīz vien parādās uz ādas. Tāpat amerikāņu zinātnieki secinājuši, ka odus pievilina cilvēku izelpotais acetons un estradiols.


Темы: , , , ,
Написать комментарий