Daugavpiliešus un pilsētas viesus aicina līgot Stropu estrādē

Svētdien, 23.jūnijā, Līgo svētki trešo gadu pēc kārtas tiks svinēti Stropu estrādē.

No plkst.19:00 sāks darboties svētku tirdziņš, kurā varēs iegādāties tradicionālos ēdienus un dzērienus – sieru un alu, gardas uzkodas, kā arī Jāņu vainagus un vietējo amatnieku izstrādājumus. Starp citu, mūsu senči bija pārliecināti, ka, Līgo svētkos noteikti jāēd ķimeņu siers, un, ja ķimeņu sēkliņa nonāk uz meles, tā kārtīgi jāsakošļā, lai pasargātu sevi no nepatikšanām gada laikā.
Plkst.20:00 estrādē sāksies tautas mūzikas un deju koncerts „Rūtoj saule, rūtoj mēness” ar  Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras dziesmu un deju kolektīvu un Vitebskas deju ansambļa „Ļavoņiha” piedalīšanos. Viesi no Baltkrievijas pārsteigs skatītājus ar latviešu tautas deju izpildi.

Jāatzīmē, ka minētais kolektīvs piedalīsies svētkos Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta ietvaros.

Plkst.21:30 uz zaļumballi aicinās estrādes soliste Liene Candy un profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” Arnolda Grīnberta vadībā.

Plkst.23:00 notiks Jāņu ugunskura dedzināšana, pēc stundas sāksies diskotēka disko ritmos, kas turpināsies līdz plkst.4:00 no rīta.
Savukārt tie, kuriem negribēsies dejot, varēs doties papardes zieda meklējumos – tam, kas to atradīs, visu mūžu veiksies mīlestībā.
 


Написать комментарий