Lembergs vairs nebūšot premjera kandidāts

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš jau vairākās Saeimas vēlēšanās ”spēlējis” ZZS premjera amata kandidāta lomu, nākamgad gaidāmajās 12. Saeimas vēlēšanās vairs šo lomu neuzņemsies, piektdien raksta ”Neatkarīgā Rīta Avīze”.

Tagad Lembergs nolēmis samierināties ar Ventspils mēra lomu un mudina savus protežē no ZZS jauno premjera amata kandidātu meklēt apvienībā ietilpstošo partiju - Latvijas Zaļās partijas un Latvijas Zemnieku savienības biedru rindās.

"Līdz ar pašvaldību vēlēšanu noslēgumu Aivars Lembergs vairs nav Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidāts, šobrīd esmu tikai Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata kandidāts," paziņojis Lembergs.

Viņš arī apgalvojis, ka šādu lēmumu pieņēmis jau iepriekš, taču nav vēlējies par to paziņot pirms pašvaldību vēlēšanām, jo gribējis noskaidrot, cik lielu atbalstu bauda viņa vadītā reģionālā partija Latvijai un Ventspilij.

Tiesa gan, Lembergs neizslēdz iespēju kandidēt Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tas gan notikšot tikai tādā gadījumā, ja viņam "liegs iespēju strādāt pašvaldībā par deputātu".

Jāatzīmē, ka jau iepriekš par reālajiem ZZS kandidātiem premjera amatam uzskatīti citi partijas politiķi, piemēram, ilggadējais vides ministrs Raimonds Vējonis. 


Написать комментарий