ASV: Sīrijas režīms ir pārkāpis 'sarkano līniju'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms pret opozīcijas nemierniekiem "mazos apmēros" ir pielietojis ķīmiskos ieročus, tāpēc ASV prezidents nolēmis palielināt palīdzību nemierniekiem, tai skaitā "militāro atbalstu", par Baltā nama paziņojumu vēsta raidsabiedrība BBC.

ASV prezidenta Baraka Obamas padomnieks Bens Rodss paziņoja, ka Baltajam namam ir "uzticami" pierādījumi par šo masu iznīcināšanas ieroču pielietošanu. Vairākos ķīmiskajos uzbrukumos gājuši bojā 100 – 150 cilvēku, lēš Rodss.

Obama iepriekš bija paziņojis, ka ķīmisko ieroču pielietošana Sīrijā būtu "sarkanā līnija", kuras pārkāpšanas gadījumā tiktu apsvērtas iespējas kā iejaukties konfliktā.

"Prezidents skaidri norādīja, ka ķīmisko ieroču pielietošana vai to nodošana teroristu grupām ir ASV sarkanā līnija," BBC citē Roda paziņojumu.

"Mūsu izlūkošanai tagad ir augstas ticamības novērtējumi, ka Asada režīms Sīrijā mazos daudzumos ir pielietojis ķīmiskos ieročus. Prezidents teica, ka ķīmisko ieroču pielietošana mainītu viņa aprēķinus, un tā ir noticis," turpina Rodss.


Написать комментарий