Apstiprināta publiskā atskaite par Daugavpils pilsētas pašvaldības darbu: 2012.gads bijis ekonomiskā izrāviena gads

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.jūnijā notikušajā Daugavpils pilsētas domes deputātu sēdē bez liekām diskusijām vienbalsīgi tika apstiprināta publiskā atskaite par pašvaldības darbu 2012.gadā: atskaite tika izstrādāta, pamatojoties uz MK noteikumiem un ietver sevī pamatinformāciju par pašvaldību, budžeta rādītājiem, pašvaldības uzņēmumu darba rezultātiem, pašvaldības attīstības plānošanu, komunikācijas ar sabiedrību aprakstu un nākamgad ieplānotos pasākumus.

Priekšvārdā tiek norādīts, ka izstrādātais dokuments ir atskaite par dažādās jomās paveikto: resursu pārvaldes, pilsētas infrastruktūras un labiekārtošanas attīstības, jaunu darba vietu radīšanas jomā, kā arī projektu īstenošanā, sociālo un pašvaldības pakalpojumu sniegšanā.

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko, sociālo un politisko situāciju, 2012.gads bijis Daugavpils pilsētas ekonomiskā izrāviena un straujās attīstības gads, par ko liecina pilsētas uzņēmumu ekonomiskie rādītāji, kuri pārsniedz 2008.gada – tā saucamo „trekno gadu” – rādītājus, tiek minēts atskaitē.

Publiskajā dokumentā norādīts, ka bezdarba līmenis pilsētā samazinās, uzņēmumi attīstās, tiek dibināti jauni uzņēmumi. Pateicoties nodokļu iekasējumiem, pērn vairākas reizes tika palielināts pilsētas budžets, piešķirts papildfinansējums pilsētas attīstībai, papildpabalstiem sociālajā jomā, autoceļu un pagalmu remontdarbiem. 

Atskaitē minēts, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība arī turpmāk atbalstīs prioritāros virzienus – uzņēmējdarbības un tūrisma attīstību, kas veicinās pilsētnieku ekonomisko, sociālo un kultūras iespēju paplašināšanu un pašvaldības attīstību.
Minētā atskaite būs pieejama pašvaldības mājas lapā.


Написать комментарий