S.Gavrilova: Jaunais pabalsts vides pieejamības nodrošināšanai ir solis pretī invalīdiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāti galīgi apstiprināja Sociālo lietu pārvaldes (SLP) ierosinātos grozījumus saistošajiem noteikumiem, kuri noteiks finansējuma piešķiršanas kārtību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un pasākumiem vides pieejamības nodrošināšanai.

SLP arī iepriekš ir palīdzējusi invalīdiem pielāgot vidi savām vajadzībām, iedalot līdzekļus vienreizēja pabalsta veidā no Ārkārtas situāciju fonda. Tagad nolemts sakārtot šo sistēmu, paredzot pilsētas invalīdiem iespēju saņemt mājokļa pielāgošanai 1 500 latus, pandusa ierīkošanai – 2 000 latus, pacēlājam – 3 000 latus.

SLP vadītāja Svetlana Gavrilova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka vēsturiski esot izveidojies, ka invalīdu problēmas netika ņemtas vērā un risinātas, tomēr pēdējā laikā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām tiek pievērsts arvien vairāk uzmanības, tostarp, arī Daugavpilī.

„Invalīdu nekļūst mazāk, bet priecē tas, ka pēdējā laikā viņi daudz aktīvāk vēršas pēc palīdzības, jo sociālajiem dienestiem ne vienmēr ir informācija par cilvēku iespējām pārvietoties sava dzīvokļa robežās. Pie mums pēc palīdzības vēršas liels cilvēku skaits, un mēs saprotam, cik svarīgi ir nodrošināt vides pieejamību ne tikai pilsētā kopumā, bet arī dzīvoklī, kurā mīt cilvēks ar īpašām vajadzībām. Daugavpilī ir cilvēki, kuri ir spiesti pārvietoties pa dzīvokli ar roku palīdzību, jo invalīda ratiņi ir daudz lielāki, nekā durvju aila, tādēļ gadās, ka invalīds nevar patstāvīgi izmantot vannas istabu vai tualeti. Jaunie noteikumi ir domāti, lai palīdzētu šiem cilvēkiem”, atzīmēja S.Gavrilova.

Jau šogad pabalstus vides pieejamības nodrošināšanai varēs saņemt 5 cilvēki, kuriem šī palīdzība ir visvairāk nepieciešama. Pēc S.Gavrilovas vārdiem, pieņemtie noteikumi ir solis pretī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tie padarīs viņu dzīvi nedaudz vienkāršāku.


Написать комментарий