Pētījums: visvairāk investīciju piesaista Londona, Parīze un Barselona

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Investoru iecienītākās pilsētas pērn bijušas Lielbritānijas galvaspilsēta Londona, Francijas galvaspilsēta Parīze un Katalonijas reģiona Spānijā lielākā pilsēta Barselona, liecina auditorkompānijas ”Ernst&Young” pētījums par investoriem pievilcīgākajām pilsētām Eiropā.

"Starp Top 10 investīciju iecienītākajām pilsētām Eiropā joprojām nav nevienas Austrumeiropas pilsētas, lai arī tādas valstis kā Krievija un Polija pērn ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu Eiropā pēc investīciju radīto jauno darba vietu skaita. Tas parāda, ka Austrumeiropā pilsētām pagaidām vēl nav izdevies izveidot investīcijām pievilcīgāko biznesa, kultūras un infrastruktūras apvienojumu, lai konkurētu ar Rietumeiropas galvenajiem pilsētreģioniem," atzīst "Ernst & Young Baltic" partneris Guntars Krols.

Pētījumā secināts, ka Londonā un tās apkaimē 2012. gadā īstenoti 313 investīciju projekti, kas gan ir par 4,3% mazāk nekā gadu iepriekš.

Parīzē un tās apkaimē pērn realizēti 174 investīciju projekti, kas ir par 14,7% mazāk nekā 2011.gadā.

Savukārt Barselonā un tās apkaimē īstenoto investīciju projektu skaits, salīdzinājumā ar 2011.gadu, pērn pieaudzis par 16%, sasniedzot 116 projektus.

Investoriem tīkamas izrādījušās arī Spānijas galvaspilsēta Madride, kur īstenoti 93 jauni investīciju projekti, kā arī Diseldorfa un Štutgarte Vācijā, kur materializējušies attiecīgi 84 un 81 projekti.

Pētījumā arī atklājies, ka tas, cik pievilcīga pilsēta ir investoru acīs, ne vienmēr garantē līdzekļu ieguldīšanu. Piemēram, Vācijas galvaspilsēta Berlīne investoru aptaujā atzīta par trešo investīcijām pievilcīgāko pilsētu Eiropā, taču reāli Berlīnē un tās apkaimē 2012.gadā īstenoti vien 34 investīciju projekti, un pēc realizēto investīciju projektu skaita tā nav iekļuvusi pirmajā desmitniekā.


Написать комментарий