Aizvadīta pēdējā šī sasaukuma Daugavpils novada domes sēde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 13.jūnijā, tika sasaukta pēdējā Daugavpils novada domes sēde vecajā deputātu sastāvā.

Pēc Domes sēdes administrācijas un iedzīvotāju vārdā deputātiem tika teikts paldies par paveiktajiem darbiem četru gadu laikā. Darbs pēc administratīvās reformas un novada izveidošanas nebija viegls, jo bija jāpieņem daudzi jauni un reizēm arī nepopulāri lēmumi.

Statistikas dati liecina, ka šo gadu laikā tika sasauktas 120 kārtējās un 25 ārkārtas domes sēdes, pieņemti gandrīz 7500 lēmumi, 110 saistošie noteikumi un vairāk nekā 100 nolikumi.

Pēc Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas vārdiem, viņai esot bijis viegli strādāt ar deputātiem, jo, neskatoties uz domstarpībām, viņi spēja saliedēties un strādāt kā viens vesels. „Man ļoti patika sastrādāties ar katru no jums, jo starp mums valdīja koleģiālas un draudzīgas attiecības. Es vēlos pateikties jums par jūsu darbu,” teica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja.

Katram deputātam par piemiņu tika uzdāvinātas fleškartes ar filmu par četru gadu zīmīgākajiem notikumiem novadā un suvenīrmonēta „Sudraba lasis” kā simbols par lata divdesmit gadu jubileju. Deputāti varēja  gremdēties arī atmiņās par pirmo domes sēdi 2009.gadā, noskatoties video arhīvu.

Jaunās domes sasaukuma sēde notiks 21.jūnijā. No līdzšinējā 17 deputātu sastāva jaunajā Domē pārvēlēti 9 deputāti.
Atgādināsim, ka pašreizējās Domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas partija „Daugavpils novada partija” aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās ieguva 9 vietas, politisko partiju apvienība „Saskaņas centrs” Edgara Kucina vadībā – 4 vietas, pa 2 vietām ieguva „Latgales partija” Janīnas Kursītes vadībā un „Zaļo un Zemnieku savienība” Viktora Kalāna vadībā.


Написать комментарий