Daugavpilī sākusies skenētu biļetenu caurskatīšana: līdz pusdienlaikam biļeteni caurskatīti 5 vēlēšanu iecirkņos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 14.jūnijā, Daugavpilī sākusies 1.jūnijā notikušo pašvaldību vēlēšanu laikā skenētu biļetenu caurskatīšana. Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs paziņoja portālam Gorod.lv, ka līdz pusdienlaikam biļeteni caurskatīti 5 vēlēšanu iecirkņos.

Biļetenu caurskatīšana notiek bijušās 5.pamatskolas telpās. Komisija 4 cilvēku sastāvā, kuru vidū ir arī elektroniskā aprīkojuma speciālists no Rīgas, caurskata skenētus materiālus un fiksē neprecizitātes, kuras tehnika pieļāva, nolasot informāciju no biļeteniem. Caurskatīšanā piedalās Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

R.Tukišs atzīmēja, ka acīmredzot darbu nāksies turpināt arī sestdien un svētdien, savukārt apjomīga darba rezultāti varētu būt zināmi pirmdien. Tomēr vietējās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs lika saprast, ka biļetenu caurskatīšanas rezultāti diez vai ietekmēs pašvaldību vēlēšanu rezultātus, jo plānots caurskatīt tikai kandidātiem ieliktos „plusiņus” un kandidātu uzvārdu svītrojumus.

Atgādināsim, ka Centrālā vēlēšanu komisija atcēla Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu un uzdeva caurskatīt skenētus biļetenus. Lēmuma pamatā bija Līvijas Jankovskas iesniegtā sūdzība, kurā bija norādīts, ka dažos vēlēšanu iecirkņos biļeteni tika ieskenēti nekvalitatīvi, tādēļ balsis nebija pareizi saskaitītas.

Sarakstam „Mūsu partija/Reformu partija” 5% barjeras pārvarēšanai pietrūka vien dažu balsu: par sarakstu nobalsoja 1182 cilvēki jeb 4,99% vēlētāju.


Написать комментарий