Sestdien būs saulains; svētdien – uzlīs

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nedēļas nogalē Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, taču mazliet arī līs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Naktī uz sestdienu lielākā Latvijas teritorijas daļa atradīsies paaugstināta spiediena apgabala ietekmē, tādēļ ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, vien austrumos aizejošā nokrišņu zona vēl atnesīs nelielu īslaicīgu lietu. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas ziemeļu rajonos brāzmās saglabās ātrumu līdz 15-17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma +9 līdz +14 grādu robežās.

Dienā gaidāms lielākoties saulains laiks. Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē un Vidzemē brāzmās tas sasniegs ātrumu līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra sestdien pēcpusdienā būs no +20 līdz +23 grādiem, Kurzemes rietumu un Ziemeļvidzemes piekrastē - līdz +16 n +19 grādiem.

Savukārt svētdien no rīta Latvijai no rietumiem tuvosies jauna lietus mākoņu zona, kas atnesīs mērenu lietu daudzviet Latvijā, vietām ducinās arī pērkons.

Dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 18 metriem sekundē. Gaiss nakts laikā atdzisīs līdz +9, vietām līdz +14 grādiem, savukārt dienā saule gaisu iesildīs līdz +17 un vietā līdz +22 grādiem.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий