Oļegs Guščins: Nevaru pieļaut, lai darbs pilsētas plašsaziņas līdzeklī apdraudētu cilvēku dzīvības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Laikraksta „Naša gazeta” izdevējs, uzņēmējs Oļegs Guščins paziņoja portālam Gorod.lv, ka piektdien, 14.jūnijā, laikraksta dibinātāju sapulcē tika pieņemts lēmumus pārtraukt uz laiku redakcijas darbu.

Pieņemto lēmumu viņš komentēja šādi: „Naša gazeta” aptur savu darbu, cerams, ka uz laiku. Diemžēl „politiskā klaunāde” skārusi arī mūsu biroju.

Šobrīd nevaru stāstīt par visiem iemesliem, kuri tika ņemti vērā, pieņemot lēmumu. Ticiet man, tas bija smags lēmums. Tomēr runa nav tikai par biznesu, bet par cilvēku, manu darbinieku mieru un dzīvībām, un šajā situācijā mēs nevaram riskēt.

Lēmumu ietekmēja arī pēdējā laikā dažādu tiesībsargājošo struktūru pārstāvju biežas vizītes mūsu redakcijā. Tiek fabricētas krimināllietas ne tikai pret mani vai izdevumu, bet arī pret maniem darbiniekiem.

Vērojams spiediens no konkurentu puses: „Dautkom” advokāti jau droši vien paši ir noguruši no mums izvirzītajām prasībām par „goda un cieņas aizskāršanu” un firmas tiesību pārkāpšanu.

Pastāvīgus draudus, pat nošaušanu „kā Ņemcova gadījumā”, vairs nevar uztvert kā jokus. Godīgi sakot, nav nekā smieklīgā „nezināmo cilvēku” draudos un pieprasījumos izmaksāt naudu uz anonīmo bankas kontu ofšora zonā (!).

Taču kronis visam ir mēģinājumi visiem iespējamiem un neiespējamiem veidiem panākt mūsu maksātnespēju.

Šodien redakcija atrodas „kara stāvoklī”. Nevaram normāli strādāt, esam spiesti tikt galā ar nepārtrauktiem uzbrukumiem un apvainojumiem.

Saprotiet, mēs nesūdzamies. Nekādā gadījumā. Esam stipra komanda. Laikraksta pastāvēšanas laikā esam pārdzīvojuši daudz ko – pārbaudes, atklātus uzbrukumus, tiesas prāvas. Bet šāda spiediena, manipulāciju un nodevību pirms tam nebija.

Cilvēki nav no dzelzs. Viņiem ir ģimenes, bērni. Esmu pārliecināts: darbs pilsētas plašsaziņas līdzeklī nedrīkst apdraudēt cilvēku dzīvības. Politika nav cilvēku dzīvību vērta. Es kā izdevējs nevaru nodrošināt savu padoto mierīgu darbu. 

Tādēļ sakarā ar izveidojušos situāciju redakcija uz laiku pārtrauc savu darbu. Esam spiesti to darīt.
Ceturtdien, 20.jūnijā, „Naša gazeta” vairs netiks laista klājā. Portāls „Mūsu Daugavpils” (nasha.lv) strādās štata režīmā. Nevaru teikt, cik ilgi tas turpināsies. Manuprāt, mēs tomēr varēsim atrisināt situāciju tuvākajā laikā”.

Laikraksta „Naša gazeta” redakcija atvainojas saviem lasītājiem par neērtībām, kuras nav radušās izdevuma vainas dēļ.
„Naša gazeta” Daugavpilī tika publicēta kopš 1998.gada, šī gada augustā tā svinēs 15 gadu jubileju.


Написать комментарий