Pilsētu mēru krēslos – bez pārsteigumiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielāko daļu Latvijas lielāko pilsētu turpinās vadīt līdzšinējie mēri. Tiesa, jaunievēlēto domju deputātu pirmās sanāksmes un pilsētas mēru vēlēšanas vēl tikai sagaidāmas Liepājā un Daugavpilī.

Kā jau tas iepriekš tika paredzēts, par Rīgas domes priekšsēdētāju atkārtoti kļuva Nils Ušakovs, kas amatā ievēlēts ar 39 balsīm «par». Uz mēra amatu tika izvirzīta arī Nacionālās apvienības ievēlētā Baiba Broka, kas gan nebija ieradusies uz pirmo sēdi, tāpēc nevarēja arī atbildēt uz deputātu jautājumiem. Pēc Nacionālās apvienības pārstāvju teiktā, bija aizkavējusies viņas lidmašīna. Par B. Brokas  kandidatūru nobalsoja 20 deputāti.

Tāpat, līdzīgi kā prognozēts, par Ventspils domes priekšsēdētāju trešdien ar deviņām balsīm par, divām pret un vienu atturējušos tika ievēlēts līdzšinējais mērs Aivars Lembergs. Mēra amatā viņš pārvēlēts, neraugoties uz to, ka prokuratūra pret viņu izvirzījusi apsūdzības par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros.

Savu amatu mēra krēslu saglabājis arī līdzšinējais Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, kuru jaunievēlētie domes deputāti ievēlēja pārliecinoši – ar 13 balsīm par un divām pret. Rēzeknē atkārtoti par mēru kļuvis saskaņietis Aleksandrs Bartaševičs. Savukārt Valmierā domi turpinās vadīt Inesis Boķis, kurš pārstāvēja partiju Valmierai un Vidzemei. No šīs partijas domē ievēlēti astoņi no 13 deputātiem, aiz sevis atstājot ZZS un Vienotību.


Написать комментарий