Gandrīz puse portāla Gorod.lv aptaujāto lasītāju brauc ar riteni

foto: infpol.ru
foto: infpol.ru

Portāla Gorod.lv rīkotā aptauja liecina, ka gandrīz puse lasītāju (47%) brauc ar riteni un nepieciešamības gadījumā izmanto to.

45% respondentu nav riteņa. 22% aptaujāto braukā ar riteni visai reti, 19% - periodiski, 6% - pastāvīgi. 5% respondentu plāno iegādāties šo pārvietošanās līdzekli.

Kā zināms, braukšana ar riteni nav tikai sporta un atpūtas veids, bet arī iespēja siltajā laikā tikt uz darbu vai vasarnīcu, ietaupot – neiegādājoties degvielu vai nemaksājot par braucienu sabiedriskajā transportā.

Pēdējā laikā dažādās valstīs braukšana ar riteni kļūst arvien populārākā, jo cilvēkus saista veselīgs dzīvesveids un rūpes par mūsu planētas ekoloģiju.

Vairākas pilsētas, tostarp arī Latvijā labiekārto veloinfrastruktūru, ierīkojot jaunus veloceliņus un velostāvvietas.

Atgādināsim, ka arī Daugavpilī dažādu projektu ietvaros, rekonstruējot ielas, tiek ierīkoti veloceliņi. Pēc jauniešu organizācijas „Piektais elements” ierosinājuma pilsētā tiek uzstādīti velostatīvi un ierīkotas velostāvvietas. Savukārt riteņbraucēju braukšanas kultūra joprojām sagādā problēmas un kavē šī pārvietošanās līdzekļa plašāku izmantošanu.
 


Написать комментарий