Latvijas balzams: Grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā ir absurdi

foto: vieglicelot.lv
foto: vieglicelot.lv

Grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā ir absurdi, un jārod saprātīgs risinājums. Tā pēc tam, kad Saeimas deputāti trešajā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas nosaka vairākus ierobežojumus, lai mazinātu alkohola patēriņu bērnu un jauniešu vidū, DB pauda a/s Latvijas balzams (LB) ģenerāldirektors Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

«Šis likumprojekts pierādījis sevi kā alus nozares lobijs, un tam ir maz sakara ar tā sākotnējo mērķi – ierobežot alkohola patēriņu jauniešu vidū. Gluži otrādi – tas panāks pretēju efektu. Esmu sarūgtināts par šādu lēmumu,» viedokli pauda LB ģenerāldirektors.
Jau iepriekš, iebilstot pret alus nozares lobēšanu visaugstākajā līmenī, Latvijas Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācija (LADRIA) paziņoja par izstāšanos no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas. Šāds lēmums gan bija saistīts ar nozares iebildumiem saistībā ar grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Saeimas trešajā lasījumā pieņemtie grozījumi paredz, ka alkohola pircējiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem bez uzaicinājuma pārdevējam būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Paredzēts arī, ka alkoholiskos dzērienus, kas stiprāki par 5,8 grādiem, lielveikalos varēs tirgot atsevišķā nodaļā.


Написать комментарий