Daugavpils dzejnieks un žurnālists A.Solovjovs LCB prezentēja jaunu dzejoļu krājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 20.jūnijā, Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā notika dzejnieka Alekseja Solovjova dzejas krājuma „По ступеням лет” prezentācija.

Dzejnieks pilsētniekiem ir labi zināma persona – Goda daugavpilietis, pusgadsimtu veltījis žurnālistikai, goda titula īpašnieks un PSRS Rakstnieku savienības loceklis.

Šis ir viņa septītais dzejoļu krājums. Pagājušā gada decembrī sakarā ar savu 80 gadu jubileju A.Solovjovs laida klajā Daugavpilij veltītu dzejoļu krājumu „На берегу большой реки”. Toreiz LCB direktore Jeļena Šapkova novēlēja dzejniekam iedvesmoties un nākamo grāmatu prezentēt bibliotēkā, kas ir arī noticis.

Iepriekšējais dzejoļu krājums bija veltīts vēsturei, ģeogrāfijai, Daugavpils slavenajām personībām, savukārt jaunā grāmata ir savdabīgs kopsavilkums, atskaite par ilgu gadu laikā paveikto.

Neskatoties uz solīdo vecumu, Aleksejs Solovjovs ir enerģijas un jaunu ideju pilns, aktīvi piedalās pilsētas kultūras dzīvē, raksta dzeju, sadarbojas ar literāro apvienību „HRONOS”, ar kuras atbalstu jaunais dzejoļu krājums nācis klājā.

Pēc dzejnieka vārdiem, dzīve nekad neesot viņu lutinājusi, viņš esot daudz strādājis, bet nekad nav atstājis novārtā dzeju: rakstījis brīvajā laikā. Aleksejs Solovjovs joprojām ir pārliecināts, ka pasaule ir daudz labāka, nekā mums šķiet, viss tajā ir nosacīts, mūžīgi ir tikai vārdi un paliekošas ir tikai jūtas.

Aleksejs Solovjovs dzimis 1932.gada 20.martā Krāslavas rajonā. Absolvēja Krāslavas 2.vidusskolu, studijas turpināja Daugavpils Pedagoģiskā institūta Filoloģijas fakultātē.

Publicists un dzejnieks Aleksejs Solovjovs ilgus savas dzīves gadus darbojās žurnālistikā, strādājot par Daugavpils pilsētas avīzes „Красное знамя” atbildīgo sekretāru un redaktora vietnieku. 2005.gadā par mūža ieguldījumu Daugavpils pilsētas kultūras attīstītībā viņam piešķīra titulu „Goda daugavpilietis”.


Написать комментарий