Fukušimā atklāta jauna AES radioaktīvā ūdens noplūde

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pirms diviem gadiem avarējušajā Fukušimas atomelektrostacijā (AES) atklāta radioaktīvā ūdens noplūde, spēkstacijas teritorijā noplūduši 360 litru radioaktīvu notekūdeņu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Spēkstacijas apsaimniekošanas firmas "Tokyo Electric Power Company" (TEPCO) pārstāvji uzsver, ka jaunā noplūde nopietni apgrūtina stacijas sakopšanas darbus, kas joprojām turpinās pēc 2011.gada negadījuma.

TEPCO jau vairākkārt paziņojis par radioaktīvu vielu un ūdeņu noplūdēm, kas ir ar potenciālu ietekmi izraisīt vēzi, kompānija solījusi nepieļaut šo vielu ieplūšanu jūrā.

Portāls „Delfi” jau ziņojis, ka arī šī gada jūnija sākumā un pērn apsaimniekotāji nebija spējuši novērst radioaktīvu noplūžu rašanos.

Jau ziņots, ka Japānā 2011. gada 11.martā notikušajā 8,9 ballu zemestrīcē un tās izraisītajos cunami tika nopietni bojāta Fukušimas AES reaktoru dzesēšanas sistēma. Bojājumu dēļ notika vairākas eksplozijas un avārijas, kas izraisīja arī radiācijas noplūdes. Zemestrīces un tai sekojošo cunami dēļ gāja bojā vairāk nekā 20 000 cilvēku.


Написать комментарий