12.klašu skolēni nokārtoja pēdējo eksāmenu – Daugavpilī sākas izlaidumu laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 20.jūnijā, mūsu pilsētas 12.klašu skolēni nokārtoja pēdējo eksāmenu – fizikā – un šodien sākas izlaidumu laiks.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad eksāmenu laiks Daugavpilī pagāja mierīgi, kļūdas eksāmenu uzdevumos netika konstatētas.

Eksāmenu rezultātus skolas saņems pēc 5.jūlija. Līdz 15.jūlijam tiks apkopota informācija par eksāmenu rezultātiem un būs zināms precīzs eksāmenus nokārtojušo skolēnu skaits. Pēc Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas vietnieces Ināras Sprindžukas vārdiem, saskaņā ar pašreizējo informāciju, 9.klasē mācījās un eksāmenus kārtoja 685, 12.klasē – 573 cilvēki.

12.klašu skolēni šogad kārtoja 3 obligātos eksāmenus matemātikā, latviešu valodā un svešvalodā, ceturtais eksāmens bija pēc izvēles, tas varēja būt gan centralizēts, gan necentralizēts. No centralizētajiem eksāmeniem pēc izvēles varēja kārtot eksāmenu bioloģijā, ķīmijā, vēsturē, fizikā, vācu valodā. Eksāmenu bioloģijā kārtoja 68 vispārizglītojošo skolu skolēni, ķīmijā – 51, fizikā – 57, vācu valodā – 34, vēsturē – 65 skolēni. Necentralizēto eksāmenu vidū 12.klašu skolēni varēja izvēlēties eksāmenu ģeogrāfijā, ekonomikā, datorzinībās, krievu valodā kā svešvalodā.

I.Sprindžuka paziņoja, ka 9.klašu skolēni, kuri nenokārtos eksāmenus, paliks uz otro gadu, savukārt 12.klašu skolēni šajā gadījumā varēs uzlabot rezultātus, kārtojot eksāmenus pēc gada.


Написать комментарий