Daļa Ruģeļu iedzīvotāji nav apmierināta ar jaunās autostāvvietas atrašanās vietu: KSP skaidro situāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās dzīvojamās mājas A.Graftio ielā 29, Daugavpilī, iedzīvotājs, kas nav apmierināts ar to, ka pašvaldība uzsākusi bezmaksas autostāvvietas labiekārtošanu pārāk tuvu dzīvojamai mājai.

17.jūnijā Ruģeļu mikrorajonā, Graftio ielā 29, sākās bezmaksas autostāvvietas izbūve. Tiks labiekārtota teritorija 2 472 m2 platībā, ierīkotas 79 vietas automašīnām, ierīkota apgaismojuma sistēma, veikta teritorijas apzaļumošana, tostarp iestādīti 54 koki un 9 krūmāji.

Darbu veikšanas laikā stāvvieta būs slēgta, bet tiks nodrošināta izbraukšana speciālajam transportam un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lai piekļūtu doktorāta telpām. Tiek plānots, ka stāvvietas izbūve tiks pabeigta šovasar.

Komentējot iedzīvotāja sūdzību, Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) ceļu inženieris Igors Prelatovs paskaidroja, ka minētā vieta tika izvēlēta, ņemot vērā vairākus faktorus, galvenais no tiem – iepriekš šajā vietā bija stihiska stāvvieta. Cilvēki arī iepriekš novietoja automašīnas pie mājas, savukārt tagad teritorija tiks labiekārtota, nodrošināta izbraukšana operatīvajam transportam. Šī atrašanās vieta tika izvēlēta arī tādēļ, ka teritorija ir pašvaldības īpašums, bet iedzīvotāju piedāvāta vieta – privātīpašums.

I.Prelatovs atzīmēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Ruģeļos tiks būvētas, nerēķinoties ar to, ka ar laiku pieaugs automašīnu skaits, tādēļ jāsāk pagalmu labiekārtošana, jo bieži vien automašīnas tur tiek atstātas zaļajā zonā.

21.jūnija vakarā vietā, kurā tika uzsākti darbi, tiks uzstādīta iecerētā stāvlaukuma shēma. KSP atvainojas mikrorajona iedzīvotājiem par būvdarbu rezultātā sagādātajām neērtībām un paziņo, ka jautājumu gadījumā var griezties KSP.

Autostāvvietas shēma


Написать комментарий