V. Putins pārdzīvo par jauniešiem Eiropā

foto: time.com
foto: time.com

Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu uztrauc tas fakts, ka Eiropā pieaug bezdarba līmenis jauniešu vidū, daudzās valstīs šis rādītājs ir pārsniedzis 50% atzīmi, ziņo portāls top.rbc.ru.

Prezidents samita laikā apgalvoja, ka globālās ekonomikas izaugsme ir minimāla un nav stabila. Pagājušais gads bija vissarežģītākais pēc ekonomiskās krīzes 2008.-2009.gadā.  Pasaules IKP pieaugums sastādīja tikai 3,2% un šogad pieaugums nemainīsies.

V. Putinu uztrauc, ka bezdarba līmenis nemitīgi pieaug, pašlaik pasaulē bezdarbnieku vidū ir 200 miljoni cilvēku.

„Atsevišķās Eiropas valstīs bezdarba līmenis pārsniedz 25% atzīmi, ļoti sarežģīta situācija ir vērojama Dienvidāfrikā, jauniešu vidū tā ir ļoti aktuāla tēma. Portugālē bezdarba līmenis jauniešu vidū pārsniedz 40%, Spānijā – 56%, Grieķijā – 60%. V.Putins uzskata, ka šī problēma jau ir pāraugusi traģēdijā.

Runājot par Krievijas valsts ekonomiku, Putins atzīmēja, ka šeit vērojama pozitīva tendence un ir plašas perspektīvas. Krievijas valsts parāds sastāda 2,5% no IKP, inflācijas līmenis ir liels, bezdarba līmenis ir sasniedzis mazāko atzīmi – 5,5%, tajā pašā laikā attīstītajās valstīs šis rādītājs svārstās no 40-60%.

Putins atzīmēja, ka nav nekādas pārliecības, ka ekonomiskā izaugsme valstī turpināsies šādos tempos. Prezidents atgādināja, ka IKP izaugsme šogad būs mazāka salīdzinājumā ar 2012.gadu.

Pasaules ekonomikas stāvoklis nav labākajās pozīcijās: eksistē daudzi faktori, kuri ietekmē valsts ekonomiku kopumā. „Ja pasaules ekonomikas attīstības tempi samazināsies līdz minimumam, tad tas arī ietekmēs Krievijas ekonomikas attīstību,” atzīmēja V.Putins.
Efektīvu risinājumu šajā situācijā var rast tikai valstij un uzņēmējiem sadarbojoties starptautiskajā līmenī.


Написать комментарий