Cilvēki sociālajos tīklos aktīvi diskutē par Rīgas pils ugunsgrēka iemesliem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kamēr atbildīgie dienesti vēl atturas nosaukt Rīgas pils ugunsgrēka iemeslus, sociālajos tīklos cilvēki jau gan ironizējot gan nopietni piedāvā savas versijas par šīs nakts ugunsgrēku.

Sociālajā tīklā "Twitter" par šo jautājumu izvērsusies plaša diskusija. Piemēram, kāds Jānis Lācis savā "twitter" kontā raksta: "Varbūt izklausīsies pēc sazvērestības teorijas, bet Rīgas pils degšana ļoti nāk par labu VUGD PR un jauna tehnika ilgi vairs nebūs jāgaida."

Bet Dzintris Kolāts ironizē – "Kaut kas traks- jau sākas sazvērestību teorijas. Čekisti, žīdi, oligarhi...ak Dies. Būtiski apzināt postījumu apjomus un ugunsdz ekipējumu". Savukārt kāda "Twitter" lietotāja Zane norāda: "šoreiz sliecos domāt par visādām sazvērestības teorijām, jo neko jau nevarēs pierādīt. Pilī rekonstrukcija..."

Kā vienmēr skeptisks ir Jurģis Liepnieks. Viņš raksta – "Vispār tomēr jocīgi, ka tik liels ugunsgrēks var izcelties objektā par kuru atbild militārā policija?"

Arī portāls "Delfi" naktī uz piektdienu pie degošās Rīgas pils uzklausīja kāda atnākuša sirmgalvja pārdomas un versiju, ka no pils visticamāk ir nozagti būvmateriāli un, lai slēptu pēdas, tai ir pielaista uguns.

Kā ziņots, atbildīgie dienesti joprojām nenosauc Rīgas pils ugunsgrēka iemeslu, jo to kriminālprocesa ietvaros noskaidros policija. Pašlaik par iemesliem runāt vēl esot pāragri, žurnālistiem pastāstīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane. Nelaimes cēloņu noteikšanai tiks piesaistīti arī eksperti no Lietuvas ekspertīžu centra. Arī VUGD šefs Oskars Āboliņš par iespējamiem iemesliem nerunā.


Написать комментарий