Krievijas Federācijas Enerģētikas ministrijā 2013.gadā grib palielināt gāzes piegādi uz Eiropu

foto: uralpolit.ru
foto: uralpolit.ru

Krievijas Federācijas Enerģētikas ministrijā pieņēma lēmumu par gāzes piegādes apjoma palielināšanu no Krievijas uz Eiropu.

Par to žurnālistiem Sankt – Pēterburgas konferencē paziņoja enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks. „Šogad ziema bija auksta, tāpēc gāzes piegādes apjoms palielinājās, ir pamats apgalvot, ka līdz šī gada beigām piegādātās gāzes apjoms palielināsies. Viss būs atkarīgs no otrā pusgada,” apgalvoja ministrs.

Enerģētikas ministrs atzīmēja, ka uz Eiropu tiek piegādāta gāze ne tikai caur caurulēm, bet arī sašķidrinātā gāze. Ministrs atzīmēja, ka pagaidām lēmums par investīcijām nav pieņemts. Tas ir ļoti svarīgs jautājums, kuru nepieciešams izskatīt no vairākiem skatu punktiem, šeit jāapskata jautājums ne tikai par Eiropas gazifikāciju, bet arī nepieciešams gazificēt Krievijas rajonus. Ministrs atzīmēja, ka viens no Murmanskas gazifikācijas risinājumiem ir izveidot vēl vienu gāzes vadu. Nepieciešams izskatīt šo variantu efektivitāti.

Atgādinām, ka 2012.gadā gāzes eksports Krievijā samazinājās par 138 miljardiem kubikmetriem, „Gazprom” valdes loceklis atzīmēja, ka 2013.gadā uz Eiropu plāno eksportēt 150 miljardus kubikmetru gāzes.

Jau bija ziņots, ka konferences ietvaros Ļeņingradas  apgabals noslēgs līgumu ar „Gazprom” par jaunās rūpnīcas celtniecību.


Написать комментарий