Daugavpils airētājas lieliski nostartē Somijā

foto: liepajniekiem.lv
foto: liepajniekiem.lv

Akadēmiskā airēšana ir viens no sarežģītākajiem sporta veidiem, kas mūsu pilsētā savulaik bija ļoti populārs sporta veids.

Pēc Sporta pārvaldes portāla informācijas, daugavpilietes Ludmila Ivanova un Olga Svirskaja apņēmīgi mēģina atjaunot šī sporta tradīcijas. Pasaules Universiādē Kazaņā Ivanova startēs tieši akadēmiskajā airēšanā, tādēļ cītīgi gatavojas šim startam. Pārī ar Svirskaju viņa 16. un 17. jūnijā startēja starptautiskajā regatē Tamperē.

Divu dienu laikā daugavpilietes startēja trīs dažādu laivu klasās: pārairu četriniekā kopā ar Somijas jaunietēm, pārairu divniekā, kā arī vieniniekos, kur startēja Ivanova.

Divniekos stiprā vējā mūsu meitenes sīksti cīnījās par otro vietu, tomēr beigās nedaudz piekāpās, paliekot trešās. Vieniniekos sarežģītos apstākļos Ivanova prata izcīnīt uzvaru ne tikai savā svara kategorijas grupā, bet arī pārējās.

Otrajā dienā laikapstākļi jau bija krietni vien labvēlīgāki, jo pūta pavējš. To mūsu divnieks arī izmantoja, uzvarot šajās sacensībās, pie tam ar jaunu personisko rekordu. Interesanti, ka vēl pirms divnieku fināla mūsu meitenes kopā ar somietēm spēja izraut uzvaru četrinieku finiša spurtā.

Nākamās svarīgākās sacensības būs Kazaņā, bet nākamajā sezonā ieplānots startēt arī Eiropas čempionātā, kā arī Pasaules Kausa posmos.


Написать комментарий