'Toyota Auris' universālis Latvijā būs no augusta

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šopavasar Ženēvas autoizstādē prezentētais jaunais "Toyota Auris" universālis "Touring Sports" Latviju sasniegs augustā un maksās no 11 680 latu, portālu "Delfi" informēja "Toyota" importētājs Baltijā.

Baltijas valstīs universāļi pašreiz veido 21% no C segmentā pārdotajiem automobiļiem, un 70% no pārdotā apjoma pieder autoparku tirgus daļai. Pēc markas izplatītāja domām, jaunais "Toyota Auris Touring Sports" vēl vairāk paplašinās "Auris" klāsta pievilcību, palīdzot palielināt modeļa tirgus daļu virs 14% līdz 2014. gadam, kas būs pirmais pilnais tā pārdošanas gads Baltijas valstīs.

"Toyota Auris Touring Sports" kopgarums ir 4,56 metri, kas ir par nepilniem 30 centimetriem vairāk nekā šī modeļa hečbekam. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 530 litru, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1658 litri, kas ļauj ievietot arī divus metrus garu kravu. Bagāžniekā ir arī 12 voltu elektroligzda.

Dzinēju piedāvājums universālim ir tāds pats kā hečbekam. "Toyota Auris Touring Sports" pieejams ar 1,33- un 1,6-litru benzīna motoru, kā arī 1,4- un divu litru dīzeļa agregātu. Tāpat automobilim pieejama arī hibrīda versija "HSD", kas apvieno 1,8-litru benzīna dzinēju un elektromotru.


Написать комментарий