Par Daugavpils novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēta Janīna Jalinska

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

21.jūnijā Daugavpils novada domes jaunais deputātu sasaukums sanāca uz pirmo domes sēdi, kurā notika domes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšana.

No līdzšinējā 17 deputātu sastāva, jaunajā domē ievēlēti 8 jauni un pārvēlēti 9 deputāti. Deputāti saņēma apsveikumus, ziedus un īpašas nozīmītes.

Līdz priekšsēdētāja ievēlēšanai sēdi vadīja Daugavpils novada pašvaldības Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ināra Natarova. Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīta tikai viena kandidatūra – līdzšinējā priekšsēdētāja Janīna Jalinska no Daugavpils novada partijas. Deputātus iepazīstināja ar jauno balsošanas kārtību, kas pēc izmaiņām likumdošanā šoreiz ir savādāka. Aizklātā balsojuma vietā domju vadītājus un viņu vietniekus vēlē atklāti. Uz izdalītajām vēlēšanu zīmēm deputātiem bija jāpauž sava nostāja. Ar vienprātīgu balsojumu – 17 balsīm par -  Janīna Jalinska tika atkārtoti ievēlēta par Daugavpils novada domes priekšsēdētāju.

Pēc ievēlēšanas novada domes priekšsēdētāja izsludināja priekšsēdētājas vietnieka vēlēšanas, kurās ierosināja balsot par Arvīdu Kucinu no Daugavpils novada partijas. Citas kandidatūras netika ieteiktas, tādēļ Arvīds Kucins ar vienprātīgu deputātu balsojumu tika ievēlēts par atbrīvoto priekšsēdētājas vietnieku. 
Gan Janīna Jalinska, gan Arvīds Kucins izteica deputātiem pateicību par izrādīto uzticību, aicinot uz konstruktīvu sadarbību un sekmīgu darbu iedzīvotāju labā.

Tālāk darba kārtībā tika nobalsots par atbrīvotā priekšsēdētāja vietnieka amata algu un izmaiņām Daugavpils novada domes nolikumā. Nākamā darba sēde nozīmēta 27.jūnijā, kad tiks lemts par pastāvīgo komiteju sastāvu un tiks izskatīts deputāta Rišarda Jermaļonoka iesniegums par pirmstermiņa atbrīvošanu no deputāta amata.

Jaunās Daugavpils novada domes deputātu uzdevums būs strādāt iedzīvotāju un novada attīstības labā. To cik vienprātīgi un konstruktīvi veiksies šis darbs, būs vērojams turpmākos četrus gadus.


Написать комментарий