Daugavpils reģionālajā slimnīcā turpina strādāt mobilais mamogrāfs, kur sievietes jūnijā un jūlijā var bezmaksas pārbaudīt savu veselību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālā Gorod.lv jau bija ziņots, ka no maija mēneša darbojas mobilais mamogrāfs, kur sievietes var pārbaudīt savu veselības stāvokli.

Daugavpils novada domes Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Elza Timšāne pastāstīja, ka izbraukumi turpināsies līdz jūnija beigām un jūlijā.

Sakarā ar to sievietes projekta „Krūts vēža profilakse un agrīnā diagnostika LV, LT, BY”  ietvaros aicina veikt mamogrāfijas pārbaudījumus.

Inese Matisāne atzīmēja, ka īpaši aicina tās sievietes, kuras jau vairākus gadus nevarēja atrast iespēju pārbaudīties, jo sievietēm vecumā no 50-69 gadiem to jādara katru gadu. Daugavpils reģionālās slimnīcas speciālists atgādina, ka līdzi uz pārbaudījumu jāņem personu identificējošais dokuments un jāseko līdzi mobilā mamogrāfa izbraukumu grafikam.

Tādā veidā šonedēļ 27.jūnijā plkst. 9.00 Līksnas pagasta pārvaldes telpās varēs pārbaudīt savu veselību. 2.jūlijā plkst. 9.00 mamogrāfs būs Skrudalienes pagastā (pagasta pārvaldes telpās), 4.jūlijā  - Demenes pagastā (pagasta pārvaldes telpās). Savukārt, 9.jūlijā pieņemšana būs Naujenes doktorātā, 11.jūlijā pārbaude notiks Biķernieku pagastā (pagasta pārvaldes telpās), 16.jūlijā Tabores pagastā. Speciālisti viesosies arī Ambeļu pagastā (Ambeļu pagasta tautas nams) un Dubnas pagastā (pagasta pārvaldes ēka) – 18. un 27.jūlijā attiecīgi.

Silenes pagasta iedzīvotājas tehnisko iemeslu dēļ nevarēja iziet apskati, to varēs izdarīt augustā,  konkrētais datums pagaidām nav zināms.


Написать комментарий