Krievijas Ārlietu ministrija pauž sašutumu par PSRS simbolikas aizliegšanu Latvijā 2

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Krievijas Ārlietu ministrija paudusi sašutumu par PSRS simbolikas izrādīšanas aizliegšanu Latvijā, ziņo RIA NOVOSTI, atsaucoties uz Krievijas medijiem.

"Latvijas parlamenta lēmums par valsts, kas devusi izšķirošo ieguldījumu uzvarā pār nacismu, simbolikas pielīdzināšanu ienīstā nacistu režīma simboliem izrisa dziļu sašutumu," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.
Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis iepriekš izteicās, ka Krievija gatavojas vērsties Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, aicinot reaģēt uz Latvijas lēmumu.

Taujāta par Krievijas Ārlietu ministrijas izteikumiem, Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāra pienākumu izpildītāja Līga Bergmane norādīja, ka Latvijas Ārlietu ministrija neuzskata par vajadzīgu komentēt katru demagoģisku Krievijas mēģinājumu vainot Latviju "vēstures pārrakstīšanā", vienlaicīgi cenšoties attaisnot un pat glorificēt totalitāro Staļina režīmu.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Saeima pagājušajā nedēļā galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas publiska pasākuma laikā aizliedz izmantot PSRS un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un atsevišķus citus simbolus. Likumā noteikti izņēmuma gadījumi, kad minētos simbolus varēs izmantot.

Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteikts aizliegums publiska pasākuma norises laikā "izmantot, tai skaitā stilizētā veidā, bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus un himnas, nacistisko svastiku, SS zīmes un padomju sirpi un āmuru ar piecstaru zvaigzni".

Tomēr aizliegumam noteikti izņēmuma gadījumi, kad minēto simbolu izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.

Tāpat publiska pasākuma laikā būs liegts vērsties pret Latvijas neatkarību, teritoriālo nedalāmību, izteikt priekšlikumus par Latvijas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu, aicināt nepildīt likumus un sludināt vardarbību, naidu, klaju nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju.

Aizliegta arī kara propagandas veikšana, kā arī aicinājumi izdarīt noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus vai to slavēšana. Dalībnieki nedrīkstēs rīkoties tādā veidā, kas rada draudus pasākuma dalībnieku vai citu personu drošībai un veselībai.


Написать комментарий

Lai Krievija nebāž savu degunu kur nevajag!

Kas tas par absurdu. Kāda daļa Krievijai par LV notiekošo. Lai tiek galā ar savām problēmām. Redz pie mums visus apspiež, bet kad pie viņiem Maskavas mērs publiski pasaka , ka vajag visus Krievijā dzīvojošos cilvēks , kas nezin krievu val, padzīt, tad tas ir normāli. Dubult standarti. Par laimi mēs vairs neesam PSRS sastāvdaļa un mums ir jāatbalsta sava kultūra un mazliet jāierobežo tā laika simbolikas izmantošana , jo daudzi nemaz nesaprot tās noz''imi , vai nezin vēsturi....

Написать комментарий