Sieviete piecus gadu krāj savu menstruāciju asinis un izveido to izstādi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kāda Čīles iedzīvotāja piecus gadus krājusi savu menstruāciju asinis uz notraipītiem auduma gabaliem, vēlāk no tiem izveidojot izstādi, vēstī "Daily Mail".

Mākslinieciski noformējot asinīm notraipīto drēbi un izšujot uz tās dažādus uzrakstus, piemēram, "radīšana", "izmešana", "iznīcināts", Karīna Ubeda, kura lepojas arī ar bakalaura grādu mākslas zinātnēs, izstādes apmeklētājiem piedāvā deviņdesmit ekspozīcijas objektu, kas, pēc ekstravagantās mākslinieces domām, raksturo ovulācijas procesu.

Ubeda vietējiem medijiem arī atklājusi izstādes iedvesmas avotu – sievietei no higiēniskajām paketēm rodas alerģija, tādēļ Ubeda mēneša īpašajās dienās izlīdzas ar drēbes gabalu, uz kura reiz pamanījusi neparastus ornamentus, un tā, vēloties sevis radīto mākslu papildināt ar ko personisku, tapusi netradicionālā izstāde.

"Menstruāciju asinīm notraipīto audumu krāju piecus gadus, jo zināju, ka reiz tos izmantošu kādā īpašā veidā. Sākotnēji vēlējos no tiem izveidot grāmatu, bet tad sapratu, ka izstādei būs krietni dziļāka nozīme. Raugoties uz šiem eksponātiem, redzu abstraktus zīmējumus, kas sniedz īpašu vēstījumu, nevis vien asinis," teic Ubeda.

Par izstādes ideju ne mazāk kolorīti ir arī tās apmeklētāji. Kā atklāj ekspozīcijas kuratori, daži no interesentiem pauduši vēlmi Ubedas "mākslas darbus" apošņāt.

Komentējot šo vēlmi, Ubeda gan skaidro, ka izstādītie drēbes gabali ir bez smaržas, jo, lai ievērotu higiēnas normas, uz asiņainā auduma ir uzsmidzināts dezinfekcijas līdzeklis.


Написать комментарий