Japāņi būvē globālu mobilo sakaru impēriju

foto: insidermonkey.com
foto: insidermonkey.com

Japānas kompānija SoftBank kļūs par vienu no pasaules lielākajiem mobilo sakaru operatoriem pēc tam, kad ASV komunikāciju operatora Sprint Nextel akcionāri atbalstījuši darījumu, kura rezultātā Sprint Nextel nonāks japāņu uzņēmuma kontrolē.

SoftBank iegādāsies 78% ASV trešā lielākā mobilo sakaru operatora daļas. Darījuma, kas ir lielākais Japānas kompānijas vēsturē, vērtība paredzēta 21,6 miljardu ASV dolāru apmērā.. Saskaņā ar darījumu, Sprint akciju turētājiem par savā rīcībā esošajiem vērtspapīriem tiks piedāvāta iespēja saņemt naudu vai arī tos apmainīt pret Japānas kompānijas akcijām.

Iepriekš savu piedāvājumu Sprint Nextel akciju turētājiem iesniedza arī ASV satelīttelevīzijas kompānija Dish Network Corp., kas mobilo sakaru operatoru piedāvāja iegādāties par 25,5 miljardiem ASV dolāru. Tomēr Sprint akcionāri noraidīja šo piedāvājumu, uzskatot to par pārāk riskantu.

Ar Sprint Nextel pārņemšanu piepildīsies SoftBank prezidenta Masajoši Sona, kas ir pasaules 61. bagātākais cilvēks, mērķis pārvērst kompāniju par vienu no pasaules vadošajiem mobilo sakaru operatoriem, raksta Bloomberg.

Sprint Nextel ir trešais lielākais telekomunikāciju operators ASV, tirgus daļas apmēros piekāpjoties tikai gigantiem AT&T un Verizon. Tomēr kompānija pēdējos gados piedzīvojusi zaudējumus un grimusi aizvien dziļāk parādos.

Japānas kompānijai darījums ļaus ieiet joprojām augošajā ASV tirgū, kamēr pašmāju tirgus sācis stagnēt. Savukārt Sprint Nextel darījums ļaus sekmīgāk konkurēt ar nozares milžiem.

SoftBank norāda, ka pēc ASV telekomunikāciju operatora daļu pārņemšanas Softbank kopumā būs aptuveni 96 miljoni klientu, kas to padarīs par trešo lielāko operatoru pasaulē.


Написать комментарий