Puse lielo uzņēmumu baidās, ka pavirši darbinieki apdraud informācijas drošību

foto: esidross.lv
foto: esidross.lv

Darbinieku paviršība rada nopietnus draudus korporatīvās konfidenciālās informācijas drošībai - tā uzskata vairāk nekā puse dalībnieku aptaujā, ko IT nozares pētījumu kompānijas IDC analītiķi veica starp pasaules lielajiem uzņēmumiem.

41 % aptaujāto uzņēmumu raizējas par informācijas noplūdes novēršanas jautājumiem. «Viens no izplatītākajiem darba ar konfidenciālu informāciju noteikumu pārkāpumiem ir tas, ka darbinieks izmanto savas USB atmiņas ierīces un ārējos diskus, kā arī darba klēpjdatoru lietošana ārpus korporatīvā tīkla. Bieži vien tieši šādās ierīcēs vērtīga informācija var neatļauti nonākt ārpus uzņēmuma,» stāsta Kaspersky Lab Datu un kritiskās infrastruktūras aizsardzības grupas vadītājs Konstantīns Kamaņins.

«Noņemamie datu nesēji var kļūt par līdzekli datora inficēšanai ar ļaunprogrammatūru, kas, piemēram, pēc tam nodrošina hakerim attālinātu piekļuvi tīklam un ļauj viņam zagt konfidenciālu informāciju,» viņš skaidro.

Pašlaik daudzos risinājumos par korporatīvās informācijas aizsardzības paņēmienu tiek izmantotas datu šifrēšanas tehnoloģijas. Vienlīdz svarīgi ir arī izmantot korporatīvo datu šifrēšanu mobilajās ierīcēs, jo pašlaik strauji attīstās tendence uzņēmumu darbiniekiem lietot personīgos viedtālruņus darba vajadzībām, un tas rada potenciālus draudus korporatīvo datu drošībai, norāda Kaspersky Lab pārstāvji.

Aptuveni 36 % aptaujāto uzņēmumu ir nopietni noraizējušies par pieaugošo nekontrolētu mobilo ierīču - viedtālruņu un planšetdatoru - skaitu korporatīvajā tīklā. Lietojot vienu un to pašu ierīci mājās un darbā, darbinieks ne vien palielina iespēju inficēt to ar kaitīgu programmu, bet arī sagādā papildu draudus uzņēmuma tīklam. Svarīgas korporatīvās informācijas noplūde bieži vien notiek arī viedtālruņu, planšetdatoru vai uzņēmuma klēpjdatoru nozaudēšanas vai zādzības rezultātā.


Написать комментарий