Svinīgi pacels Dziesmu svētku karogu

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Svētdien, 30.jūnijā, plkst.13.23 - laikā, kad saule ir visaugstāk zenītā - Valmieras pilsētas pašvaldības karoga mastā tiks svinīgi uzvilkts XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku karogs, tādā veidā simbolizējot atbalstu dziedātājiem, dejotājiem un pūtēju orķestra dalībniekiem, kas pārstāv Valmieru Dziesmu svētku laikā.

Uz karoga ir attēlota unikāla Valmieras pilsētas Dziesmu un Deju svētku zīme "Gaisma līgo Latvijā", ko 9.aprīlī Valmieras Kultūras centrā iedziedāja Valmieras koru diriģenti, kormeistari un koncertmeistari - Mārtiņš Klišāns, Imants Točs, Inga Zirne, Inese Reinfelde, Irēna Zelča, Dace Cerbule un Marika Rolmane, izpildot "Dziesmu par Valmieru".

Oriģinālo svētku zīmi iedziedājušas ne tikai pilsētas, bet arī svētku dalībnieki - tautisko deju kolektīvi, kori un pūtēju orķestri. Ņemot vērā svētku vadmotīvu "Gaisma līgo Latvijā", zīmes veidolā redzamais "vainags" simbolizē gaismu un sauli, bet "vainaga vijums" - radīšanas procesu.

Noslēdzoties Dziesmu un Deju svētkiem, karogs tiks nodots Valmieras muzeja pārraudzībā.

Svinīgā Dziesmu svētku karoga pacelšana norisināsies visās Latvijas pilsētās, kas iedziedājušas savu Dziesmu svētku zīmi. Karogs tiek uzvilkts mastā laikā, kad saule ir visaugstāk zenītā konkrētajā pilsētā.


Написать комментарий