Daugavpils Valts tehnikumam mainīs nosaukumu: apmācības programmu skaits nemainīsies 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Valsts tehnikumam septembrī mainīs nosaukumu uz Daugavpils profesionālās vidusskolas nosaukumu, šo informāciju Gorod.lv apstiprināja Valts tehnikuma direktora vietnieks Oļegs Kartašovs.

Saskaņā ar Profesionālās izglītības likumu Latvijas profesionālās izglītības iestādes tiek iedalītas divās grupās: Valsts tehnikums un profesionālās vidusskolas.

Ir zināms, ka Daugavpils Valsts tehnikums bija izveidots 2011.gadā Daugavpils profesionālās vidusskolas Nr.1 un Latgales transporta un tehniskās skolas apvienošanas rezultātā. Tieši vienas apvienotās profesionālās skolas rezultāti neļāva tehnikumam gūt kompetences centra statusu, jo Izglītības Ministrija ņēma vērā apvienoto skolu darba rezultātus, ņēma vērā ne tikai apvienotā tehnikuma mācību rezultātus.

O.Kartašovs atzīmēja, ka nosaukuma maiņa neietekmēs mācību procesu un licenzēto programmu skaitu: mainīsies tikai mācību iestādes nosaukums.

Jau šajā rudenī mācību iestāde pretendēs uz kompetences centra statusu, tas ļaus atgriezt mācību iestādei iepriekšējo nosaukumu. Iespējas ir ļoti lielas, jo pastāv uzskats Izglītības Ministrija vērtēs mācību iestādes darbu pēdējo divu gadu laikā.


Написать комментарий

Izskatās, ka jau ir mainīts. VALTS