Saulgriežu sporta ziņas

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde

Sestdien, 15. jūnijā,  noslēdzās 2013. gada Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde, kurā kopumā tika sadalīti medaļu kompleti 26 Olimpiskajos sporta veidos, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes Olimpiādi.

Komandu kopvērtējumā l. pozīciju izcīnīja Rīgas, otro-Daugavpils un trešo Jūrmalas jaunie sportisti. Olimpiādei kopumā bija pieteikušās 86 Latvijas novadu pašvaldības, kas kopā pulcēja aptuveni 2500 jauno sportistu.

Līvānu novada jaunie sportisti - olimpiādes dalībnieki - kopā ar sporta organizatori Mārīti Vilcāni un Līvānu novada domes priekšsēdētāju Andri Vaivodu

Līvānu novada pašvaldību pārstāvēja četri vieglatlēti- Diāna Veigure, Egīls Smilškalns, Ričards Neicenieks, Renāts Rudzītis. Jaunie vieglatlēti startēja atzīstami, uzrādot savus sezonas labākos rezultātus. Diāna Veigure, uzstādot personīgo rekordu 100 m barjerotajā distancē, izcīnīja 12. vietu, Egīls Smilškalns tāllēkšanā izcīnīja 9. vietu , bet augstlēkšanā 10. vietu., Renāts Rudzītis- 800 m 10. vietu, 1500 m -9. vietu, Ri’čards Neicenieks lodes grūšanā- 20. vietu.

3. Turku pagasta sporta svētki

Piektdien, 21. jūnijā, notika trešie Turku pagasta sporta svētki. Šogad sporta svētku galvenie dalībnieki bija seniori. Sporta svētkos startēja trīs senioru komandas- divas komandas no Līvāniem – Aktīvie seniori un  Rudens roze un viena komanda no viena no Turkiem.  1. vietu ar deviņiem punktiem izcīnīja Turku seniori, bet otro vietu ar trīspadsmit punktiem izcīnīja komandas Aktīvie seniori un  Rudens roze. Seniori startēja šautriņu mešanā, orientēšanās apvidū, florbola bumbas vadīšanā, erudītu sacensībās, naudas podu skaitīšanā, kapteiņu sacensībās, jautrajās stafetēs.

Tradicionāli, volejbola sacensībās tika izcīnīts Turku kauss sievietēm un Jāņa kauss vīriešiem. Turku kausu izcīnīja komanda SWAG( Mārīte Vilcāne, Renāte Eniņa ),  Jāņa kausu - komanda Deputāts un draugi ( Jānis Klaužs un Rihards Puķītis).

Paldies Turku pagasta pārvaldei par paveikto.

Līgu un Jāņu atklātais vieglatlētikas čempionāts uz starta 7. reizi

Kā ierasts, Jāņu dienas priekšvakarā Preiļos notiek Līgu un Jāņu atklātais vieglatlētikas čempionāts. Sacensību organizatori Līvānu novada dome un Preiļu novada dome, šo pašvaldību sporta organizatori Mārīte Vilcāne un Leonīds Valdonis, priecājas par sportistu atsaucību un plaši pārstāvēto dalībnieku ģeogrāfiju. Šogad uz starta izgāja 78 sportisti. Tas ir sacensību rekords. Trešo reizi organizatori savas sacensības sauc par Starptautiskām, jo sacensībās piedalās Lietuvas sportisti. Šogad pirmo reizi sportisti bija mērojuši tālo ceļu no Ventspils, Tukuma, Valmieras, Ķekavas, Jūrmalas, Babītes, Rīgas. Protams, visplašāk bija pārstāvēta Daugavpils pilsēta un novads, Gulbene, Jaungulbene, Jūrmala, Madona, Aizkraukle, Koknese, Jēkabpils un pašmāju sportisti no Līvāniem , Preiļiem un Vārkavas. Varam lepoties ar to, ka mums ir atsaucīgi sadarbības partneri - Jēkabpils sporta centrs un Jēkabpils sporta skola, kuri otro gadu mums neatsaka elektronikas pakalpojumus. Paldies! Paldies Preiļu sporta skolai par paveikto sekmīgā sacensību norisē un, protams, paldies nenogurdināmajiem sacensību tiesnešiem un sekretariātam, apbalvošanas brigādei. Lielais karstums nemazināja sportistu vēlmi sasniegt savus šīs sezonas labākos rezultātus.

Sacensību atklāšanas parādi komandēja Mārīte Vilcāne un Leonīds Valdonis. Sacensību organizatoru karogus pacēla Līvānu novada megasportiste Leontīne Vītola un Preiļu novada rekordists sportists Feoktists Pušņakovs. Sportisti, kā ierasts, „ dzīvajā” dziedāja valsts himnu. Apsveikuma vārdus atklāšanas parādē teica Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs un Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne. Neklātienē sportistus sveica šo sacensību atbalstītājs 11. Saeimas deputāts Jānis Klaužs.


Написать комментарий