Apstiprināts galīgais siltumenerģijas tarifs

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi SIA "Rēzeknes enerģija" iesniegto siltumenerģijas tarifu samazinājumu. Samazinājums, atkarībā no dabasgāzes cenas, būs robežās līdz 19,1%, ziņo Rēzeknes portāls. 

Pie šobrīd esošās dabas gāzes cenas – 210 lati par tūkstoš normālkubikmetriem – SIA "Rēzeknes enerģija" siltumenerģijas gala tarifs būs 44,24 Ls/MWh. Atgādināsim, ka šī gada februārī Rēzeknē siltumenerģijas tarifs bija 53,19 Ls/MWh.

Noteikts, ka apstiprinātie tarifi stāsies spēkā 2013.gada 1.augustā.

Apstiprinātie siltumenerģijas apgādes gala tarifi ietver siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales, kā arī tirdzniecības tarifus. Atgādināsim, ka AS "Rēzeknes siltumtīkli" nodarbojas tikai ar siltumenerģijas ražošanu. Koģenerācijas stacijā un abās katlumājās saražoto siltumenerģiju iepērk pašvaldības uzņēmums – SIA "Rēzeknes enerģija", kas nodrošina siltumenerģijas piegādi patērētājiem.
Jāpiezīmē, ka „Rēzeknes siltumtīkli” siltumenerģiju ražo divās katlumājās, kas atrodas Meža ielā 1 un Atbrīvošanas alejā 155A, un koģenerācijas stacijā N. Rancāna ielā. Koģenerācijas iekārtu uzstādīšana siltumenerģijas tarifu Rēzeknē ļāva samazināt par vairāk nekā 19% un šobrīd tas ir viens no zemākajiem apkures tarifiem starp Latvijas lielajām pilsētām.


Написать комментарий