Austrālijā vīrietis dzīvo kopā ar ķenguru

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ballaratas pilsētā, kas atrodas Viktorijas štatā Austrālijā, dzīvo kāda neparasta ģimene – vietējā zoodārza uzraugs Luks Simondss un viņa adoptētā meitiņa – ķenguru meitenīte Pīblza (abi kopā attēlā).

Kā ziņo vietējie mediji, Ballarat Wildlife Park zoodārzā pirms astoņiem mēnešiem bija priecīgs notikums - ķenguru ģimenē piedzima bērniņš. Tomēr septiņus mēnešus vēlāk mazā somaiņa, kas bija nosaukts par Pīblzu, māte nomira.

Tā kā līdz astoņu mēnešu vecumam mazulim ir jādzīvo mātes somā un jābarojas ar tās pienu, Pīblza bija pavisam apjukusi, bet tad par viņu iežēlojās zoodārza uzraugs Luks, kurš nolēma mazo jaukumiņu adoptēt.

Kopš tā laika Luks un viņa pieņemtā "meitiņa" ir nešķirami. Luks stāsta, ka meitenītei visvairāk patīk skatīties televizoru, un to viņa dara, sēdēdama audekla maisā, kas aizvieto mirušās mātes somu. Tiklīdz Pīblza iekārojas maisā, viņa kļūst pavisam mierīga un uzmanīgi seko tam, kas notiek ekrānā.

Tiesa, šādu miera periodu neesot daudz, jo mazulīte ikdienā ir hiperaktīva - visur seko līdzi savam jaunajam "tētim" un cenšas arī viņu iesaistīt improvizētās rotaļās.

Arī uz veikaliem viņi abi iet kopā, tomēr, lai iekļūtu supermārketā, Lukam savu meitiņu nākas slēpt lielā somā. Dažreiz Pīblza strauji izbāž galvu un biedē citus pircējus.

Neraugoties uz stipro pieķeršanos savam labdarim, Pīblzai drīzumā nāksies viņu pamest un sākt dzīvot starp saviem sugas brāļiem.

"Pagaidām man vēl ir laiks, lai palīdzētu viņai adaptēties un pārdzīvot dažādas attīstības stadijas. Tomēr, kad Pīblza būs pietiekami pieaugusi, viņa dzīvos kopā ar citiem ķenguriem," stāstījis Luks.


Написать комментарий