Daugavpils Valsts tehnikuma direktora vietnieks: dažu programmu absolventus pieņem darbā veselām grupām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas profesionālajās skolās notiek pēdējie eksāmeni un sākas jauno skolēnu uzņemšana. Daugavpils Valsts tehnikuma direktora vietnieks Oļegs Kartašovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šogad tehnikumu absolvē 427 cilvēki, daudzus no tiem uzreiz pieņems darbā.

O.Karatšovs paskaidroja, ka dažu programmu absolventus pieņem darbā veselām grupām. Nav problēmu iekārtoties darbā dzelzceļa transporta pārvadājumu organizācijas un kustības drošības tehniķiem, automehāniķiem un frizieriem. Daudzi audzēkņi parāda sevi no labākās puses prakses laikā, tāpēc pēc mācību iestādes absolvēšanas iekārtojas darbā, arī ārpus Daugavpils.

Valts tehnikuma administrācija interesējas par mācību iestādes audzēkņiem, tāpēc rudenī būs zināms, kāda absolventu daļa turpinās mācības un kāda daļa iekārtosies strādāt pēc iegūtās specialitātes.

Jaunā mācību gada sākumā kļūs zināms kādas mācību programmas ir populāras skolēnu vidū. O.Kartašovs atzīmēja, ka šogad mācību iestāde piedāvās iepriekšējos gados piedāvātās mācību programmas un ir jācer, ka pieprasījums būs kā pagājušajā gadā, jo Latgalē Daugavpils Valsts tehnikums bija vienīgā mācību iestāde, kur spēja uzņemt nepieciešamo audzēkņu skaitu.


Написать комментарий