Neparedzēts elektrības padeves pārtraukums notika būvdarbu dēļ

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

AS „Sadales Tīkls” preses sekretāre Ilze Rubene portālam Gorod.lv paziņoja, ka 26.jūnijā remontdarbu laikā bija bojāts 10kV kabelis, rezultātā bija pārtraukta elektrības padeve, bez elektrības palika 4781 Daugavpils iedzīvotājs.

Sakarā ar to, AS „Sadales Tīkls” operatīvi veica nepieciešamos darbus elektrības padeves atjaunošanai, tāpēc ātrā laikā elektrības padeve bija atjaunota Saules, Lāčplēša, Viestura, Krāslavas, Cietokšņa, Mihoelsa, Sakņu, Rīgas, Vienības, Parādes, Teātra un Alejas ielās.

AS „Sadales tīkls” dispečers konstatēja, ka plkst. 15:09 apakšstacijā „Daugava” veikto remontdarbu dēļ bija pārtraukta elektrības padeve 29 transformatoru punktos, līdz plkst. 22:34 vairāk nekā četri tūkstoši Daugavpils iedzīvotāju bija bez elektrības.

Ilze Rubene atzīmēja, ka elektrotīkls ir sistēma, visi notiekošie procesi ir saistīti savā starpā, tāpēc vidējā sprieguma kabeļu bojājums var novest pie nopietnākiem bojājumiem sistēmā. Ja bojājumus gaisa elektrotīklos var lokalizēt ātrā laikā, tad kabeļu tīklu bojājumus novēršanai nepieciešams ilgāks laiks. Tā nav pirmā reize, kad remontdarbu dēļ tiek pārtraukta elektrības piegāde, pēdējo piecu mēnešu laikā elektrības padevi bija nepieciešams atjaunot 170 reizes, AS „Sadales Tīkls” aicina darbiniekus strādāt uzmanīgi ar lielu precizitāti, un ievērot drošības tehniku strādājot pie elektroiekārtām. 


Написать комментарий