Latgalē veic pasākumus cīņā pret Āfrikas mēri

foto: db.lv
foto: db.lv

Portālam Gorod.lv PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere paziņoja, ka  gan Latgalē, gan Latvijā kopumā uz doto brīdi saslimšanas gadījumi ar Āfrikas cūku mēri nav fiksēti.

Atgādinām, ka Baltkrievijas rietumu daļā, Grodņas apgabalā, apmēram 40 km no Lietuvas robežas konstatēts Āfrikas cūku mēra perēklis. Baltkrievijas valdība sāka veikt vairākus pasākumus cīņā pret infekciju, likvidē Āfrikas cūku mēra perēkli.

Savukārt Latvijas PVD aicina valsts iedzīvotājus būt piesardzīgākiem un atgādina par drošības pasākumiem, lai infekcija neizplatītos Latvijas teritorijā.

I.Meistere paziņoja, ka Latvijas mežos ir noķertas meža cūkas, kuras tika pārbaudītas uz infekcijas esamību. Robežās pastiprinātā režīmā pārbauda bagāžas, ievest Latvijas teritorijā no Baltkrievijas aizliegts dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktus (tai skaitā aizliegti arī gaļas produkcijas komercpārvadājumi).

Drošības pasākumi Latvijā tiek veikti jau vairākus gadus, pašlaik iedzīvotājiem atgādina, lai tie būtu piesardzīgāki, atzīmēja speciāliste.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Slimība nododas tiešā kontaktā, caur produktiem, kuri ir pagatavoti no inficētās cūkas gaļas, infekciju pārnēsā arī ērces, kā arī infekcija tiek pārnesta mehāniski ar transportlīdzekļu palīdzību, transportējot dzīvniekus. Inficētās cūkas iet bojā, cilvēkam šis mēra veids nav bīstams.


Написать комментарий