Daugavpilī plāno būvēt rituālo pakalpojumu kompleksu ar dekoratīvo baseinu un strūklaku

foto: skrinšots no maps.google.lv
foto: skrinšots no maps.google.lv

Publiskai apspriedei ir nodots projekts „Rituālo pakalpojumu komplekss Siguldas 16B, Daugavpilī”.

Šī kompleksa būvniecību piedāvā uzņēmums SIA „Rituāls D”, projektētājs „LK Projektu grupa”. Materiāli ir pieejami no 25.jūnija līdz 25.jūlijam Daugavpils pilsētas domē (Kr. Valdemāra 1), Būvniecības departamentā (Raiņa 28) un pašvaldības mājaslapā. Pilsētas domē un būvniecības departamentā var iesniegt rakstiskas atsauksmes.

Plānojamais komplekss būs izvietots Jaunbūvē (Siguldas 16B) uzņēmumam piederošajā zemes gabalā, kurš arī ierosināja šī kompleksa celtniecības ideju. Pašlaik teritorija netiek izmantota.

Zemes gabals, kur plāno veikt būvniecības darbus, ir robežā ar Siguldas ielu un bijušās slimnīcas  iekškvartāla ceļu, pretim atrodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Zemes gabals robežojas arī ar privāto zemes gabalu, kur atrodas pieminekļu izgatavošanas darbnīca. Liels žogs atdala zemes gabalu no Siguldas ielas, pretējā pusē atrodas vienstāvu mājas.

Komplekss būs vienstāva ēka, kur atradīsies divas atvadu zāles, apbedīšanas salons un citas telpas. Pie ēkas plāno ierīkot stāvvietu, kura būs paredzēta 14 automašīnām, kompleksa teritorija būs nožogota. Ēkas fasāde būs izveidota savaldīgā stilā, labiekārtotajā teritorijā ir paredzēts ierīkot dekoratīvo baseinu ar strūklaku un skulptūru „Sargeņģelis”.

Idejas autori atzīmē, ka veiktie būvniecības darbi neietekmēs Siguldas ielā esošās ēkas.

Idejas prezentācija notiks 11.jūlija plkst. 17.00 Būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28, 3.stāvā). Pēc publiskās apspriešanas Būvniecības departaments domes deputātiem  izsludinās jautājumu par projekta atbalstu.


Написать комментарий