T.Bikovskis: lielākais Jauniešu departamenta sasniegums ir Neformālās izglītības centra izveide

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Teodors Bikovskis jau divus gadus ir Jauniešu departamenta vadītājs, liekas, ka šis laiks ir pietiekošs, lai īstenot iecerētās idejas un plānus, lai noskaidrot kādas idejas bija īstenotas un kādas no tām bija veiksmīgākās, kādus projektus izdevās realizēt, Gorod.lv korespondents devās pie Jauniešu departamenta vadītāja.

T. Bikovskis uzskata, ka lielākais sasniegums ir Neformālās izglītības centra izveide, kurš no pagājušā gada septembrī vēra savas durvis jauniešu organizācijām. „Jauniešu rīkoto pasākumu līmenis palika augstāks,” atzīmēja vadītājs.

Kā vēl vienu piemēru var minēt līdzfinansējuma sistēmas uzlabošanu. Atgādināsim, ka pilsētas domes deputāti 2012.gada pavasarī noteica konkursa nolikumu piedāvātajiem atbalsta projektiem. Izstrādātais nolikums paredz, ka katra rīkotā pasākuma organizatori var saņemt nepieciešamo palīdzību. Savukārt prioritārie ir tie pasākumi, kuri iesaista lielāku cilvēku skaitu un kuri saņem palīdzību no sabiedriskajām organizācijām.

Uz jautājumu kā Jauniešu departamentam izdevās sasniegt šos rezultātus Teodors Bikovskis atbildēja, ka sasniegumi bija sasniegti pateicoties darbam komandā. T.Bikovskis atzīmēja, ka svarīgi ir tas, ka katrs komandas dalībnieks nodarbojas ar savu nozari un pilda savus pienākumus ar augstāko atbildības sajūtu.

Runājot par projektiem, kuri ir tapšanas fāzē, tad šeit var atzīmēt jauniešu uzņēmējdarbības attīstību. Tas ir sarežģīts darbs, kurš pieprasa pamatīgu piepūli, nepieciešams izstudēt nepieciešamo normatīvo aktu bāzi. Šeit var atcerēties DU rīkoto uzņēmējdarbības ideju konkursu, kurš notika maija beigās. 

„Ideju par uzņēmējdarbības attīstību jauniešu vidū vēl nepieciešams attīstīt, jāiet ilgu attīstības ceļu,” atzīmēja T.Bikovskis.


Написать комментарий