Latgales plānošanas reģions noslēdzis pirmo sadarbības līgumu uzņēmējdarbības veicināšanas jomā

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Šī gada aprīlī Daugavpilī interesentiem durvis vēra Latgales uzņēmējdarbības centrs (turpmāk - LUC).  Tā darbības mērķis ir sniegt atbalstu Latgales reģionā jau strādājošajiem uzņēmējiem, kā arī motivēt uzņēmējdarbības uzsācējus, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

LUC ir izveidots kā viena no aktivitātēm Latgales rīcības plāna 2012.-2013. gadam ietvaros, ko izstrādāja VARAM vadībā un apstiprināja valdība.

Lai veicinātu nacionāla un reģionāla līmeņa  institūciju ciešāku sadarbību, šodien, 27. jūnijā Latgales plānošanas reģions parakstīja pirmo sadarbības līgumu ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru. Abpusējā vienošanās paredz galvenokārt informācijas apmaiņas pasākumus, kā arī kopīgu motivācijas pasākumu organizēšanu uzņēmējdarbības uzsācējiem un atbalsta sniegšanu esošajiem un topošajiem Latgales reģiona uzņēmējiem.

Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks uzsver, ka šobrīd ir ļoti svarīgi veicināt uzņēmējdarbību Latgales reģionā, strādājot profesionāli kopā plānošanas reģiona pašvaldībām, uzņēmējiem un citām institūcijām.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs atzinis, ka viens no būtiskākajiem LUC uzdevumiem ir atgriezeniskās saites veidošana starp uzņēmējiem un valsti, no vienas puses pildot „birokrātijas gida” funkciju un no otras puses apkopojot ierosinājumus par izmaiņām, kas atvieglotu darbu uzņēmumiem, tieši tāpēc LUC par saviem pamatprincipiem ir izvirzījis mobilitāti un sadarbību, un sadarbības līguma parakstīšana ir tam tiešs apliecinājums.



Написать комментарий